Huisman wint skeelerwedstrijd 2009 Leimuiden
LEIMUIDEN - Sjoerd Huisman won dinsdagavond op het Leimuidense bedrijventerrein Drechthoek de jaarlijkse skeelerwedstrijd.
De rappe man van de Nefit-ploeg klopte in de sprint mede-koplopers Crispijn Ariëns, ploeggenoot Geert-Jan van der Wal en Jouke Hoogeveen. ,,Met twee man in de kopgroep moesten we het ook wel afmaken,’’ oordeelde de blonde krachtpatser uit Andijk. Huisman werd eerder nationaal marathonschaatskampioen op natuurijs.

Nefit domineerde in Leimuiden van start tot finish. Halverwege viel de beslissende slag. Het kwartet met Huisman had al gauw een seconde of twintig voorsprong op de grote groep en werd niet meer bijgehaald.

Bij de vrouwen won Bianca Rosenboom, voor ploeggenote Elma de Vries en Anniek ter Haar.

Bron: www.ad.nl

Meer dan 160 foto's van de laatste editie zijn te vinden op:
picasaweb.google.nl/Skeelerwedstrijd/2009
2009
Historie
2008 Skeelerwedstijd gewonnen door Chrispijn Ariëns

De wedstrijd bij de mannen was een prooi voor Chrispijn Ariëns. Hij finishte met voorsprong op Koen Verweij en Roy Boeve. Bij de vrouwen ging Bianca Roosenboom als eerste over de eindstreep.

Uitslag mannen:
1. Chrispijn Ariëns
2. Koen Verweij
3. Roy Boeve.

Uitslag vrouwen:
1. Bianca Roosenboom
2. Hilde Govaerts
3. Anniek ter Haar.


2007 Ingmar Berga wint open wedstrijd in Leimuiden

Ingmar Berga uit Hoogeveen heeft de open skeelerwedstrijd 2007 in Leimuiden gewonnen. Hij klopte in de eindsprint Willem Hut uit Groningen. Arjan Mombarg uit Vorden kwam als derde binnen. De drie hadden het laatste kwartier van de wedstrijd samen een kopgroep gevormd.

De race ging over 40 minuten en drie ronden op een snel parcours van 700 meter met traditiegetrouw veel publiek. Halverwege de koers was er een kopgroep van drie: Willem Hut, de Australiër Michael Byrne, die vorig jaar won in Leimuiden, en de Zeeuw Andries Minderhoud (Waarde). Minderhoud kon het tempo in de vluchtgroep niet bijbenen. Later moest ook Byrne (Univé) eraf, zodat Hut (Habovo) alleen doorging.
Ingmar Berga (DSB), tweevoudig titelhouder op de baan (punten- en afvalkoers) én nationaal kampioen marathonschaatsen, overbrugde met succes het gat. Na tien minuten sprong ook Mombarg (Nefit) naar de vluchters toe. Het laatste kwartier bleef het drietal in goede samenwerking uit de greep van het peloton. De sprint ging tussen Berga en Hut. Mombarg sprintte niet mee: "Ik had al veel gegeven toen ik naar ze toe reed, ik wilde geen kramp krijgen." Ingmar Berga had op het laatste moment nog besloten naar Leimuiden af te reizen. "Ik had gisteren en vanochtend een tamelijk zware training, maar ik had toch veel zin om hier te rijden."
Joost Vink uit Noordwijkerhout was in deze gecombineerde A- en B-wedstrijd de eerste B-rijder op de 11e plaats, gevolgd door Martijn van Es uit Zoeterwoude (12e) en Raymond Jansen uit Delft (13e).

C1/V1/D1
Nick Roetman (C1) uit Oosthuizen won de gecombineerde wedstrijd van C1, veteranen 1 en dames 1. Ben van Ham (C1) uit Reusel werd tweede, Hans Peschier (C1) uit Noordwijkerhout derde. Ze vormden een kopgroep, die enkele tientallen meters voor het peloton uit reed. Hans Peschier was de iniatiefnemer voor de ontsnapping. Hij reed enige tijd alleen, waarna Nick Roetman zich bij hem voegde. Op het laatst sprong Ben van Ham er nog naar toe.
Hilde Goovaerts uit het Belgische Zemst was op plaats 5 de eerste dame, gevolgd door de Australische Angeline Thomas (6e) en Yvonne Spigt uit Wervershoof (7e).
Rob Dubbers uit Vianen was op de 8e plaats de eerste veteraan, André van der Burg uit Delft (11e) de tweede en Theo Selman uit Driel (17e) de derde.

C2/V2/D2
Bart van Velzen (C2) uit Leimuiden zegevierde voor eigen publiek. Bram Hachmang (C2) uit Wormerveer finishte als tweede, Vincent Rensen (C2) uit Purmerend als derde.
De eerste vrouw was Sabine van der Wiel uit Leiden op plaats 12, de tweede Bionda Heeringa uit Delft (14e) en de derde Petra Spigt uit Grootebroek (19e).
Peter Groot uit Broek in Waterland finishte als eerste veteraan, gevolgd door Wil van der Neut uit Oudewater (6e) en Martin Valat uit Rhoon (7e).


Uitslagen skeelerwedstrijd 12 juni 2007 Leimuiden


Jongens tot 14 jaar

1. Kelvin v/d Ham
2. Evert Hoolwerf
3. Willem Hoolwerf

Meisjes tot 14 jaar

1. Tessa v/d Neut
2. Sophie Ligtenstein
3. Manon v/d Meer

Jongens tot 16 jaar

1. Gino v/d Voort
2. Michael van Mol
3. Jurgen van Diemen

Meisjes tot 16 jaar

1. Britt v/d Star
2. Larissa Ruwiel
3. Susan Kramer

Heren recreanten

1. Robin den Ouden
2. Ben van Haastrecht
3. Raymond van der Geest

Dames recreanten

1. Karin Kalker
2. Nadine v/d Hoek
3. Tamar v/d Zwaan

2006 Eerste seizoenszege voor Australiër Michael Byrne in Leimuiden

Michael Byrne heeft dinsdagavond in Leimuiden de open skeelerwedstrijd voor A- en B-rijders gewonnen. De Australiër, die zijn tweede skeelerzomer in Nederland doorbrengt, was de snelste van een kopgroep van zes. Het was de eerste seizoenszege voor Byrne. Roy Boeve uit Kampen, die vorig jaar won in Leimuiden, werd tweede, zijn ploeggenoot Geert-Jan van der Wal uit Urk derde. Aan de start stond ook een groep prominente schaatsers, van wie Gianni Romme (14e), Henk Angenent (19e) en Kurt Wubben (25e) in het peloton eindigden. Voor de Australische dubbelslag zorgde Byrnes vriendin Angeline Thomas, die won in de categorie dames1/C1/veteranen1.

"In deze warmte voelen wij ons lekker. Dat zijn we in Australië gewend. Meestal vinden we het in Nederland maar koud," aldus Byrne, die met zijn vriendin in Nederland blijft tot het WK in de eerste week van september in Zuid-Korea. Beiden zitten in de Australische nationale selectie.
Roy Boeve, de nummer 3 van het NK weg, wacht dit seizoen nog steeds op zijn eerste overwinning. Hij staat tweede in het landelijk klassement en is tot nu toe de meest regelmatige rijder door vrijwel elke wedstrijd op het erepodium te eindigen. "Ik voel dat ik er dichtbij zit, het wil steeds net niet lukken," aldus de Habovorijder.
Twee verrassende aanwezigen in de kopgroep waren de junioren Jan Blokhuijsen (17) uit Zuid-Scharwoude en Koen Verweij (15) uit Alkmaar. Ze eindigden als vierde en vijfde. Het was hun eerste wedstrijd bij de A-rijders. De twee Noord-Hollanders waren in een later stadium samen naar de kopgroep toe gesprongen, zodat Michael Byrne, die voor dezelfde ploeg rijdt (Univé/Stouwdam), opeens twee jonge helpers had. "Het was de bedoeling dat Michael won. Maar derde had ik toch wel graag willen worden," aldus Blokhuijsen, die met zijn spagaatfinish net Geert-Jan van der Wal niet kon passeren. Blokhuijsen, Nederlands juniorenkampioen op de weg, denkt dat hij volgend jaar meteen doorpromoveert naar de A-rijders. Hij slaat dan de B-categorie over, evenals de huidige nationaal kampioen Gary Hekman heeft gedaan. Blokhuijsen: "Dat moet ik wel aankunnen."

Gianni Romme was de skeelerwedstrijd goed bevallen. "Ik train maar één keer per week op skeelers en ik rijd bijna nooit wedstrijden. Maar ik vind het leuk. Komende winter wil ik als voorbereiding ook een paar schaatsmarathons meerijden. Als het goed bevalt, doe ik er wellicht meer. Het wordt misschien mijn laatste seizoen als langebaanschaatser. Het is niet uitgesloten dat ik daarna meer marathons ga rijden. Tot mijn 20e heb ik gewielrend, dus het spelletje ken ik wel," aldus de oud-olympisch kampioen en oud-wereldrecordhouder op de 5 en 10 km, die momenteel op zoek is naar een sponsor.

De eerste helft van de wedstrijd in het warme Leimuiden was vooral Erik-Jan Spijkerman uit Nibbixwoud actief. Hij reed rondenlang alleen aan de leiding. Het leverde hem de leidersprijs op en de zevende plaats in de uitslag. Andries Minderhoud probeerde hem te achterhalen. Vervolgens reed Arjan Mombarg alleen weg. Daarna was het de beurt aan Byrne en Boeve. Ze kregen twee rijders uit de regio mee, Martin Storm uit Bleiswijk en B-rijder Jos Dohle uit Wassenaar. Later bleven Byrne en Boeve samen over. Met de finale in zicht kregen ze gezelschap van de broers Geert-Jan en Hermen van der Wal. Met nog enkele ronden te gaan sloten Blokhuijsen en Verweij aan.
Van de overige prominenten moesten de marathonschaatsers Joost Juffermans en Thedo Vos en aankomend marathonschaatser Cees Juffermans het peloton voortijdig laten gaan. Joost Juffermans: "Ik rijd één skeelerwedstrijd per jaar. Dit is een compleet andere discipline als schaatsen."

D1/C1/V1
Angeline Thomas won de gecombineerde wedstrijd voor dames1, C1 en veteranen1. De vrouwen waren tamelijk dominant in de race. Jelmer Looijesteijn uit Katwijk wist beslag te leggen op de tweede plaats. Daarna kwamen weer drie vrouwen: nationaal wegkampioene Elma de Vries (4e), Hilde Goovaerts (5e) en Jannitta Spigt (6e). Ook Edward Hagen, de Nederlands kampioen van 1998 en vroeger veelvoudig winnaar, reed na jaren weer eens, in betrekkelijke anonimiteit, een wedstrijd mee.

D2/C2/V2
Roderick van Zuylen uit Capelle aan den IJssel was de snelste in de gecombineerde race voor dames2, C2 en veteranen2. Tweede werd Dirk Spronk uit Katwijk, derde Jimmy Houtgraaf uit Koog aan de Zaan
20062005 Skeelerspektakel Leimuiden groot succes

Het skeelerspektakel, gehouden op 14 juni in Leimuiden, is dit jaar weer een groot succes geworden. De publieke belangstelling was enorm en het weer was voortreffelijk, dus alle ingredienten waren aanwezig voor een succesvolle avond. Wij danken als skeeler comité alle vrijwilligers, de S.P.N.H., en in het bijzonder het Oranje comité van Leimuiden, die allen hebben meegeholpen tot het succes van deze avond. (kijk voor meer informatie over de feestweek op: www.OCLeimuiden.nl) Hieronder alvast een kort verslag met daarbij de uitslagen, wij proberen zo spoedig mogelijk de nog ontbrekende uitslagen te gaan vermelden.

Tweede zege voor Roy Boeve in Leimuiden

Roy Boeve uit Kampen heeft dinsdagavond de gecombineerde A- en B-wedstrijd gewonnen in Leimuiden. Het was voor Boeve zijn tweede zege dit seizoen. Hij versloeg in de eindsprint Ingmar Berga uit Hoogeveen, de nummer drie van het NK eerder deze maand, en Gerjan Last uit Zwolle.

Heren
Boeve en Berga waren eerder in de wedstrijd rondenlang samen op avontuur geweest (Boeve: "Je wilt het publiek wat laten zien"), maar zagen de grote groep weer terugkomen. Daarna demarreerde Wim Bos uit Oosterwolde. Ook hij slaagde er niet in weg te blijven, zodat er een hergroepering plaatsvond en de hoofdgroep in gesloten formatie op de eindstreep af ging. Het parcours werd omzoomd door enkele duizenden toeschouwers. Deze zagen in het peloton ook schaatsprominenten voorbij trekken zoals thuisrijder Bob de Jong, Gianni Romme, Henk Angenent en Ralf van der Rijst. Bij de dames waren ook een groter aantal schaatsprominenten aanwezig waaronder, Gretha Smit, Helen van Goozen, Marja Vis en Paulien van Deutekom.

Dames
Gretha Smit zegevierde bij de dames. De schaats- en skeelertopper van het Telfort team was in de tweede helft van de race weggereden uit de grote groep en kwam alleen aan de finish. Helen van Goozen, van het Bloksma keukens- IMKO team, eindigde als tweede, ook alleen. Daarachter legde Yvonne Spigt uit Wervershoof in de sprint van de volggroep beslag op de derde plaats.

C-rijders
Elwin Swinkels werd winnaar bij de C-rijders, gevolgd door Jouke Hoogeveen op de tweede en Bart Liebrand op de derde plaats.

Veteranen
Henk Lankhof uit Aalten schreef de veteranenwedstrijd op zijn naam. Tonnie van Tongeren uit Oldebroek werd tweede, Kees Missaar uit Schagen werd derde.

Overige uitslagen
13-14 jaar
Jongens
Meisjes 15-16 jaar
Jongens
Meisjes
1. Bart schipper Irene Schouten Sjaak Schipper Nadine van de Hoek
2. Maurice Vriend Britt van der Star Simon Schouten Leonoor Slobbe
3. Gino van der Voort Danya Verrips Charlie Jaspers Manouk van Tol

Recreanten
Heren
Dames
1. Ben van Haastrecht Anouk van de Weiden
2. Henkie van der Zwaan Jaqueline Wieringa
3. Sjaak 't Hoen Maaike van Dijk
20052004 Michael Byrne wint in Leimuiden

Michael Byrne heeft donderdagavond de skeelerwedstrijd in Leimuiden gewonnen. Het was de eerste triomf in Nederland dit jaar voor de 29-jarige Australiër, die tot oktober in Nederland blijft. Byrne versloeg in de eindsprint van een kopgroep van zeven zijn Amerikaanse Mogemaploeggenoot Jordan Malone, die tweede werd, en Karlo Timmerman uit Staphorst die naar de derde plek sprintte.

Er waren duizenden toeschouwers afgekomen op het deelnemersveld, waarin schaatsprominenten meereden als Bob de Jong, die in Leimuiden woont, Ralf van der Rijst en Remco Oldeheuvel. Bij de vrouwen startte Gretha Smit, die verrassenderwijs in de eindsprint werd geklopt door Jannitta Spigt uit Ede, de nummer twee van het Nederlands wegkampioenschap. Derde bij de vrouwen werd Mariska Huisman uit Andijk.

Roy Boeve uit Kampen won de leidersprijs en eindigde als vierde in de wedstrijd. Er was een kopgroep van zeven ontstaan, met daarin ook Paul Bos uit Wartena (vijfde), Arjan Mombarg uit Vorden (zesde) en Gerjan Last uit Zwolle (zevende). "Ik voelde me goed thuis op dit rondje. Snel asfalt, goedlopende bochten en veel publiek. Mijn ploeg heeft me uitstekend geholpen," aldus winnaar Byrne, die zelf de aanzet gaf tot de vorming van de kopgroep.

Bob de Jong, die in het peloton finishte, was de eerste om toe te geven dat professioneel skeeleren net als schaatsen een vak apart is. "Wij doen wel snelheidswerk en intervaltrainingen op skeelers, maar dat betekent niet dat je zomaar voorin mee kunt rijden in een wedstrijd," aldus De Jong.

C-rijders
Ewout Nijgh uit Rijnsburg won de wedstrijd bij de C-rijders. Als tweede eindigde Thedo Vos uit Kudelstaart, als derde Jan Hubert uit Amsterdam.

Veteranen
Kees Missaar uit Schagen zegevierde bij de veteranen, waar een kopgroep was ontstaan. Hans van Wijk uit Deest werd tweede, Marcel Tanis uit 't Veld derde.
2004
Content Management Powered by CuteNews

Organisatie

www.ocleimuiden.nl
www.ocleimuiden.nl


IJsclub Nut & Vermaak
www.ijsclubnutenvermaak.nl


Rabobank
rabobank.nl


Bloksma Keukens
bloksmakeukens.nl


Workx
workx.nlVisser Tuinvormgeving
www.vissertuinen.nl


Kuijpers Schilders- en Afwerkingsbedrijf
Kuijpers Schilders- en
Afwerkingsbedrijf

Sushi Ran
Sushiran.nl

sanicabin.nl
sanicabin.nlKuijpers VOF
www.kuijpersvof.nl


De Rijk B.V.
derijkleimuiden.nl


Van Berkel Aannemers
vanberkelaannemers.nl


van Diemen Installatietechniek
vandiemeninstal.nl


janvanderhoorn.nl
janvanderhoorn.nl


jm-deuren.nl
jm-deuren.nl


aem-engineering.nl
aem-engineering.nl


Autobedrijf vd Boon
autovdboon.nl


Idelenburg & van Tol
idelenburg-vantol.nl


Dobbe Transport
www.dobbetransport.nl


aebi-schmidt
www.aebi-schmidt.nl


Skeelerwedstrijd Leimuiden Copyright (c) 2007
Nedstat Basic - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller